האם אתם יודעים איזה סוג צילינדר יש לכם בבית? סביר להניח שלא. יש חשיבות רבה לסוג הצילינדר המותקן בדלתות הבית, במיוחד בדלת הכניסה. קיימים סוגים שונים של צילינדרים ולרוב לבעל הבית אין באמת מושג עד כמה קל או קשה לפרוץ את דלת הכניסה. הפורצים היום חכמים מבעבר, מעבר לכך שיש להם ציוד מתקדם הם גם דוגלים לעקוב אחרי מוקדים המיועדים לפריצה.
מהם סוגי הצילינדרים?
אפשר לחלק את סוגי הצילינדרים בדרך הבאה: צילינדרים עם רמת אבטחה גבוהה (High Security) וצילינדרים סטנדרטיים.
מה מיוחד בצילינדרים עם רמת האבטחה הגבוהה?
לאותם צילינדרים יש דרגת הגנה גבוהה בשל פינים מגנטיים ופינים צפים שנמצאים בגוף המנעול.
ברגע שמכניסים את המפתח לצילינדר הוא מקפיץ את הפינים וככה בעצם מתבצעת פתיחת הדלת – המפתח כמובן הוא מפתח ייעודי.
סוג צילינדר זה הוא קשה לפריצה.
אפשר לראות פרסומים רבים בנוגע לצילינדרים שהם בלתי אפשריים לפריצה, אבל אנחנו לא מאמינים בזה.
פורץ מספיק נחוש יצליח לעקוף כל סוג צילינדר.
מה שכן חשוב בצילינדר הזה הוא שהצילינדר מעכב את הפורצים ובכך הם נמנעים בכלל מלנסות.
הצילינדרים הסטנדרטיים אלו הם צילינדרים עם רמת אבטחה פשוטה.
הם אינם עובדים באמצעות מנגנון הגנה כפול וניתן לפרוץ אותם תוך מספר שניות.
לרוב הצילינדרים האלה יהיו ממוקמים בדירות ישנות, בתיבות דואר וכד'.
פורצים היום עובדים עם Bumping – שיטת דגדוג.
לפורצים יש אקדח דגדוג אותו הם מכניסים לצילינדר ומקפיצים את הפינים.
סוגי צילינדרים כמו MT5, MTL800 של חברת מולטילוק לדוגמא, אלו צילינדרים שמקשים על הפורץ מכיוון שיש להם גם פין צף שקשה מאוד לעבור אותו, וגם פינים מגנטים.
זאת אומרת, צריך גם להכניס מגנט וגם אקדח דגדוג כדי להרים את הפינים ולבצע את הפריצה.
מבעד לסוגים הכללים האלו יש לנו עוד תתי סוגים:
- צילינדר חירום – צילינדר בעל מנגנון ייחודי אשר מאפשר לפתוח את הדלת כאשר גם יש מפתח בצד השני של הדלת. חשוב להדגיש, צילינדר חירום אינו גורע מאיכות ההגנה של צילינדר רגיל.
- צילינדר מחוזק – צילינדר עמיד בפני פריצות ושבירת המנעול. אלו הם צילינדרים יותר חזקים מהצילינדר הבסיסי אבל עדיין לא ברמת ההגנה של צילינדר High Security.
- צילינדר עילי – צילינדר המשמש לבתי מגורים, משרדים ומחסנים. צילינדר זה ממוקם בחלקה העליון של הדלת ומהווה גיבוי או נעילה מלאה.
- צילינדר כפול – צילינדר הפועל באמצעות שני מנעולי פינים זהים הממוקמים זה מול זה. כל אחד מהפינים יכול להניע את הלשון ובכך מתאפשרת לנו פתיחה גם חיצונית וגם פנימית.
- צילינדר פרופיל אינטראקטיב – צילינדר המכיל 10 פינים. הפינים משולבים בין פינים מגנטיים ובין פינים צפים.
על אילו דגמי צילינדרים אנו ממליצים?
בכדי למנוע פריצה יש מספר דגמי צילינדרים מומלצים לרוכש:
- צילינדר פרופיל MTL800 של חברת מולטילוק – צילינדר זה הוא בעל איכות הגנה גבוהה. הצילינדר פועל על פינים צפים ומגנטיים (מערכת פינים משולבת), ומערך מסילות ופין אלפא.
- צילינדר MT5 של חברת מולטילוק – הצילינדר מגיע עם כרטיס בקרת שכפול. מה זה אומר? רק מנעולן מורשה יוכל לשכפל לכם את המפתח. הסיבה לכך שחברת מולטילוק בחרה לבצע את הפעולה הזאת היא בכדי לשמור על הגנה מקסימלית במקרה של אובדן מפתח. הצילינדר בעל שלוש מערכות נעילה ונחשב לצילינדר High Security.
- צילינדר לוקסיס (Locxis) – צילינדר עם מנגנון הגנה מתקדם. הצילינדר פותח על ידי חברה ישראלית – רב בריח. לצילינדר זה תכונות מעולות כמו כרטיס שכפול ייחודי עם קוד מפתח למניעת שכפול, מבנה ייחודי ומוגן פטנט, פין מיוחד המקשה על הפורץ ומעכב אותו, ייצור עמיד בפני קורוזיה.
לסיכום
בחירת הצילינדר צריכה להיות בהתאם לסוג הדלת, לכל צילינדר יש יתרונות וחסרונות. ההמלצה שלנו היא לבחור בצילינדרים עם רמת אבטחה גבוהה. לרוב הגנת הצילינדר תהיה בהתאם למחיר, ככל שהצילינדר במחיר גבוה יותר כך רמת ההגנה גבוהה יותר. ניתן גם למצוא צילינדרים זולים שהם אמינים ועמידים, אך לא בעלי אותה רמת הגנה. המחיר של צילינדר איכותי נע בין 300-600 ש"ח.